Olimpijski trening sa OTP bankom
Projekat „Olimpijski trening sa OTP bankom” je namenjen osnovcima koji svojim aktivnim učešćem u mnogim sportskim, edukativnim i kulturnim radionicama imaju priliku da kroz igru i druženje razvijaju olimpijski duh i upoznaju prave olimpijske vrednosti. Ciljevi projekta su: edukacija dece o osnovnim pravilima sportske igre; podsticanje besplatne škole sporta dostupne najmlađim sugrađanima; ohrabrivanje dece na aktivno bavljenje sportom; promocija olimpijskih vrednosti; promocija Olimpijskog tima Srbije - pozitivnih uzora najmlađima, kao i promocija sporta i zdravog načina života koji su građanima na dohvat ruke.


Ideja projekta je da se kroz 5 stanica koje predstavljaju 5 kontinenata mladi oprobaju u različitim sportovima kao što su atletika, rukomet, odbojka i dr., kao i da nakon završenog projekta što veći broj mladih počne da trenira neki od sportova u klubovima u vašem gradu. Uz to, kroz interaktivne radionice, svi učesnici će imati priliku da nauče više o olimpijskim vrednostima i olimpizmu.


Ključne aktivnosti:

• STANICA AFRIKA – Crni olimpijski krug – Atletika

• STANICA AMERIKA – Crveni olimpijski krug – Odbojka

• STANICA AUSTRALIJA –Zeleni olimpijski krug – Rukomet

• STANICA AZIJA – Žuti olimpijski krug – Košarka

• STANICA EVROPA – Plavi olimpijski krug – „Skoči i pogodi olimpijsku vrednost“! Ova stanica simbolično predstavlja dom, a učesnici se nakon puta oko sveta „vraćaju kući“ gde će sve naučeno imati priliku da prikažu kroz interaktivni poligon.


Kako je Olimpijski trening sa OTP bankom izgledao u Kruševcu možete pogledati ovde.